Kirken

 

NB: Kirken er solgt og overgår til anden anvendelse.


Kulturkirken hed indtil 1. april 2012 Lohals Kirke og tilhørte Den Evangelisk Lutherske Frikirke i Danmark, der benyttede den til gudstjenester og kirkelige handlinger som dåb, konfirmation og bryllup.

Men da menigheden på Langeland gennem årene var skrumpet ind til få medlemmer, blev kirken solgt til Birte og Erik Frodelund, der straks gik i gang med at få den istandsat, så den igen kan være en smuk kulturel ramme om forskellige begivenheder - ikke mindst borgerlige bryllupper.

Ved salget blev der tinglyst en servitut om, at der "ikke i fremtiden kan etableres andre religiøse samfund eller trosretninger på ejendommen".

Inden overdragelsen fjernede menigheden et helligt skrift, der var indmuret i alteret, så kirken i stedet fik status som en borgerlig - også kaldet for en profan - bygning. Derfor kan den smukke bygning i stedet bruges til borgerlige vielser.

Kulturkirken er sandsynligvis landets eneste borgerlige kirke, hvor I - uanset jeres eventuelle religiøse overbevisning - kan få præcis den bryllupsceremoni, som I ønsker, og som gør dagen til noget helt specielt, som I aldrig glemmer.

Bevaringsforeningen for Langeland og Strynø har 2. påskedag 2016 præmieret Kulturkirken i Lohals som "det bedste bevaringsprojekt 2016" og begrundet valget med "den fine bygningsrenovering og indsatsen for at revitalisere en nedlagt kulturinstitution".kulturkirken_400

kirkerum_400

alter_i_kulturkirken_400

skulptur_i_kulturkirken_400

 

designet af webdesigner.dk